algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els Cossiers varen tornar a adorar les relíquies del patró sant Bartomeu

El ball de l'oferta esdevingué l'acte central de la festivitat major de la vila

De bon matí, la inconfusible melodia del flabiol i del tamborí, tornà a envair els carrers de Montuïri per festejar el seu patró, sant Bartomeu. Els montuïrers, que havien vetlat fins tard la passada nit del dimecres, no es volgueren perdre ni la cercavila, ni el ball de l'oferta dels Cossiers durant la missa major.

Sens dubte, l'acte central de la festivitat del patró de Montuïri fou l'adoració de les relíquies de sant Bartomeu per part dels Cossiers en el cèlebre ball de l'oferta. Els dansaires centraren els ulls de tots els feels que es congregaren a l'església parroquial per oir la missa concelebrada, encapçalada pel vicari general de la diòcesi, Andreu Genovard, i pel missioner Joan Amengual. Després de l'oferta, les autoritats i els veïns també veneraren la petita imatge del sant patró. Les autoritats que presidiren l'acte foren el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol; la delegada de Govern, Catalina Cirer; el director general d'Infraestructures Agràries, Mateu Ginard i el diputat popular, Joan Verger.

Encara que ahir matí, el recorregut que realitzaren Cossiers, dimoni i flabioler, no fou tan llarg com el de la revetla de Sant Bartomeu, la cercavila tingué una durada de més d'una hora. Partí del carrer Major, passant pel carrer Pou del Rei, carrer de Palma, Bonavista, Jaume II, Sant Bartomeu, carrer de la Penya, Pou Nou, el Calvari, per finalitzar en el Molinar, carrer on els Cossiers oferiren un dels seu balls a Pere Sampol. Una gran multitud de gent va perseguir els dansaires per tot el recorregut.

La novetat d'enguany és la nova indumentària que estrenaren els dansaires després de 14 anys. De fet, la peça de la indumentària que més canvis ha experimentat ha estat el capell que porta la dama. En aquest sentit, els vestits esdevingueren més cridaners i coloristes que mai amb la presència del brotet d'alfàbrega que porten en les mans cada uns dels sis Cossiers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.