algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Ibèria apuja el preu dels bitllets un 4'5% per l'encariment del querosè

Spanair i Air Europa anuncien que mantindran les tarifes actuals fins l'octubre

La companyia aèria Ibèria ha augmentat un 4'5% el preu dels bitllets de les seves rutes estatals des de principis d'agost com a conseqüència de l'encariment del querosè. Tot i l'augment del cost del combustible aeronàutic, les aerolínies illenques Spanair i Air Europa asseguraren que mantindran les seves actuals tarifes fins l'octubre.

Una vegada finalitzada la temporada alta, Spanair i Air Europa estudiaran incrementar els seus preus per fer front a les contínues pujades del valor del petroli. Els percentatge d'augment dels preus dels bitllets d'ambdues aerolínes podria osci·lar entre un 3 i un 5 per cent més respecte dels actuals imports.

Per la seva banda, la companyia aèria Ibèria defensà l'increment de les seves tarifes pel fet que «al llarg d'enguany havien rebaixat els preus, però aquesta situació s'ha fet insostenible a causa de l'increment del cost del combustible».

A més a més, Ibèria afegí que la repercussió de la pujada en les seves tarifes ha estat menor, ja que la companyia té el 70% del querosè que consumeix assegurat a un preu fins a finals d'any "un 50% a 17 dòlars el barril i un 20% a 24 dòlars", mentre que el 30% restant depèn de les oscil·lacions del mercat.

No obstant això, la companyia aèria avançà que no es poden descartar nous augments en els pròxims mesos, a la qual cosa afegí que «en els darrers anys hem reduït els preus amb el llançament de múltiples ofertes», i subratllà que les seves tarifes han estat un 4'7% més barates respecte del 1999 fruit de les ofertes per internet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.