algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'Insalud enllesteix la creació de la unitat de trasplantaments a Menorca

Les reiterades demandes d'Alcer i les gestions realitzades pel diputat Joan Salord donen fruit

L'hospital Verge del Toro posarà en marxa el proper mes d'octubre una unitat d'extracció d'òrgans, després que l'Insalud autoritzi aquesta actuació, segons informà a Diari de Balears el diputat menorquí del PP-Balears Joan Salord.

En aquests moments Menorca es l'única illa de les Balears que pateix la manca d'aquest servei, fet que ha motivat reiterades peticions de l'associació Alcer, formada per persones amb malalties renals i per trasplantats. La reivindicació d'Alcer fou exposada a començament d'enguany a la direcció de l'Insalud-Menorca.

El seu gerent, Federico Àlvarez Vinent, va transmetre la petició a la direcció de l'Insalud a les Illes Balears, tot donant suport a la proposta de creació d'una unitat específica que contribueixi a Menorca a la donació d'òrgans per a operacions de trasplantament.

Familiars de menorquins que perderen la vida, però que no pogueren donar els òrgans també es reuniren amb el diputat Joan Salord, a qui exposaren aquest tema, i li demanaren la seva mediació per tal que gestionàs davant de l'Insalud una solució al problema. El parlamentari menorquí del PP ha realitzat diverses gestions a la direcció de l'Insalud que fructificaran durant les pròximes setmanes amb la posada en marxa de la unitat a l'hospital Verge del Toro. En aquests moments l'expedient de creació d'aquesta unitat està enllestit i quedarà tancat en pocs dies.

L'actual marc legal que regula els trasplantaments fou debatut el passat dia tres de juny en el transcurs d'una reunió que mantingueren a Ciutadella tres dels cinc diputats del PP de les Balears: Rosa Estaràs, Joan Salord i Miquel Àngel Martín.

També participà en aquesta trobada l'exdirector territorial de l'IBAS Antoni Contestí, que pertany a la comissió de sanitat del PP de les Balears. Els parlamentaris del Partit Popular s'entrevistaren amb famílies de Menorca afectades per la problemàtica dels trasplantaments, que exposaren les seves dures experiències personals, com també els problemes d'ordre legal, derivats de la normativa vigent que dificulten la donació d'òrgans, que signifiquen, en definitiva, una nova vida per als malalts desnonats i que ara veuen una llum d'esperança.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.