algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Els Cossiers i la Dama estrenen vestit nou

Després de 14 anys, els balladors ompliran els carrers amb els colors rosa, groc i verd més vius que mai

Els Cossiers de Montuïri ompliran demà els carrers de més colors que mai. Els roses, grocs i verds agafaran més lluentor ja que s'han renovat les vestimentes dels balladors. Després de 14 anys, Magdalena Bennàsser i Maria Roscar, dues cosidores montuïreres, han estat les encarregades de tornar a fer de bell nou els vestits dels Cossiers i de la Dama.

Les cosidores expliquen que «els vestits que fins ara empraven els balladors els feren fa 14 anys, quan el vicepresident Pere Sampol era regidor de Cultura del Consistori montuïrer. En aquell moment consideraren que era més urgent refer només els dels Cossiers ja que el de la Dama no es fa tan malbé, ara però ja era molt necessària la renovació total».

Els principals detalls del vestit que han estat més necessaris de refer són els capells, ja que segons expliquen les cosidores s'embruten molt, «la massificació de gent i els bots dels balladors fan que aquests hagin de suar molt i per tant els capells tornin vells i perdin els seus peculiars i significatius colors».

L'ornament del capell del Cossier es compon de flors artificials, tres cintes gruixudes de color, un mirall i petites estrelles d'argent. Els miralls són distints en les sis peces de cada un dels dansaires, mentre que en els dos capells verds els miralls que els decoren són quadrats, en els roses són en forma de rombe i en els grocs, rodons.

El capell de la Dama, d'altra banda, és més senzill, és de palla i només es compon de cintes i algunes flors col·locades a un costat del capell. Una altra diferència ornamental és que es decora amb tres estrelles d'argent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.