algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

La cadena hotelera mallorquina Sol Meliá paga 60.000 milions per Tryp

Aquesta compra la situa com la desena companyia del món en nombre de llits

La cadena hotelera mallorquina Sol Meliá desembutxacarà 60.000 milions de pessetes per adquirir la totalitat de les accions de la madrilenya Tryp. A més, l'operació també inclou, de manera addicional, la compra dels hotels Fénix de Madrid i Colón de Sevilla per 12.500 milions més.

La unió dels establiments turístics i els nous projectes d'ambdues companyies farà que Sol Meliá controli 410 hotels i 102.450 habitacions localitzats en 32 països, la qual cosa la convertirà en la desena cadena hotelera del món pel que fa al nombre de llits, líder en el segment urbà a l'Estat espanyol i la primera companyia internacional hotelera vacacional. El 48% de la nova oferta de l'empresa mallorquina serà d'allotjaments vacacionals, mentre que el 52% restant serà d'hotels urbans repartits per les principals ciutats de quatre continents.

El vicepresident de Sol Meliá, Sebastià Escarrer; el president i el conseller delegat de Tryp, Antonio Briones i Rufino Calero, respectivament, arribaren a un acord divendres passat i ahir dematí, abans de l'obertura de les borses espanyoles, es comunicà aquesta operació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Tot i això, la inversió, com l'ampliació de capital per efectuar-la i del Consell, es farà efectiva un cop que l'aprovi la pròxima Junta General d'Accionistes de Sol Meliá, que es durà a terme a finals de setembre. Una vegada aprovada l'ampliació de capital, la familía Escarrer posseirà el 61% de Sol Meliá i els socis de Tryp, un 7'2%, de manera que es convertiran en els segons accionistes de la cadena hotelera insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.