nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Els batles illencs diran a Madrid que no els correspon mantenir la Guàrdia Civil

Paguen obres, mobiliari, ordinadors, paper d'oficina i material higiènic i de neteja

74480
Santiago López Valdivielso, acompanyat per Catalina Cirer.

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), presidida per la batlessa de Calvià, Margarita Nájera (PSIB), ha demanat una entrevista amb el director general de la Guàrdia Civil, Santiago López Valdivielso, per tractar el dèficit de finançament que pateixen els quarters de la Benemèrita a la nostra comunitat.

Nájera ha explicat a Diari de Balears que «tothom ja sap que els ajuntaments, des de ja fa anys, hem assumit, sense ser la nostra competència, les obres de reforma dels quarters de la Guàrdia Civil o que, fins i tot, ens hem de preocupar de cercar altres ubicacions perquè les instal·lacions actuals es troben en una situació lamentable. En aquest sentit, els consistoris assumeixen una competència que no és seva i unes despeses que tampoc no els corresponen».

No obstant això, Nájera afegeix que «el problema és que actualment estam arribant a pagar el mobiliari, els ordinadors, els equipaments i, fins i tot, el material de neteja, higiènic i sanitari o el paper d'oficina». La presidenta de la Felib lamenta que López Valdivielso no hagi donat encara resposta a la seva sol·licitud d'entrevista, que fou presentada ja fa uns mesos.

Segons Nájera, «el cas de la Guàrdia Civil és un dels més clars, però igualment existeixen altres competències de l'Estat, i també de la Comunitat Autònoma, que els ajuntaments se'n responsabilitzen sense tenir l'obligació de fer-ho. El que passa és que si l'Estat no fa res, els consistoris, com administracions més properes al ciutadà, no es poden quedar inactives, però sense tenir la competència ni els doblers. És el cas dels centres sanitaris, el manteniment d'escoles i col·legis, les iniciatives laborals o, tornant a la Guàrdia Civil, l'ordenació del trànsit o la vigilància del tràfic de drogues, que fins i tot ens pot crear problemes legals. Això ens obliga, per exemple, a augmentar considerablement les nostres despeses o a incrementar, desproporcionadament, els efectius de les policies locals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.