muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El catamarà 'Milenium' de la «Tras» arribarà als 100.000 viatgers dilluns

El catamarà d'alta velocitat Milenium de la Trasmediterránea («Tras») arribarà el dilluns 21 a la xifra de 100.000 passatgers transportats a través de la línia Barcelona-Palma, segons informà la naviliera. Aquest vaixell, que començà a operar el passat 9 de juny, té una capacitat per a 890 persones i 260 vehicles, a més de la càrrega. El Milenium aconsegueix una velocitat de 47 nus, la qual cosa el permet cobrir la travessia entre la capital de Catalunya i la de les Balears en tres hores.

Cal recordar que aquesta embarcació, que fou construïda a les drassanes Incat de Tasmània (Austràlia), realitza dues sortides diàries des de cada un dels ports durant tots els dies de la semama. Això suposa fer 14 sortides des de cadascun dels molls de Barcelona i Palma. Des del port català surt a les 7.00 i 16.00 hores, i des del balear, a les 11.30 i 20.00 hores.

La tripulació del Milenium està integrada per 18 persones i disposa de serveis de bars, botigues, vídeo, televisió i una zona per canviar els bolquers. També es preveié en el seu disseny l'eliminació de les barreres arquitectòniques i s'adequaren els banys per facilitar l'accés als discapacitats. La «Tras» ha incorporat també el vaixell ràpid Almudaina per la cobertura del trajecte València-Eivissa-Palma.

Amb la incorporació d'aquests dos vaixells d'alta velocitat (Almudaina i Milenium), més una nau de càrrega i passatge (Alyssa) i dos superferris a partir de l'any 2001, Trasmediterránea haurà invertit 40.000 milions de pessetes a modernitzar la seva flota que connecta les Balears amb la Península, com també les seves instal·lacions portuàries. Així, la «Tras» renova part de l'antiga flota que opera des de fa 20 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.