muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Frontera: 'La premsa ha de prevaler les notícies més properes a la gent'

El periodista pronuncià ahir una conferència a Cala Galdana

El periodista i escriptor Guillem Frontera, membre del Consell de Direcció de Diari de Balears, fou el ponent ahir de la segona xerrada d'estiu que s'organitza a l'hotel Cala Galdana de Ferreries. Frontera exposà la seva particular visió sobre la premsa i el poder mediàtic, davant un nombrós públic, entre els quals foren presents també autoritats representants de tots els estaments socials de l'illa que es desplaçaren fins a l'hotel.

El periodista afirmà que «la informació local, la que és més propera als ciutadans, no ha de ser desatesa en cap moment, ni tant sols pels grans mitjans de comunicació nacionals». Segons el columnista i escriptor, «això no vol dir que deixem de preocupar-nos per explicar a la gent què passa amb el submarí rus que actualment es troba encallat, sinó que sempre importarà més als lectors d'aquí si cau un pi davant d'un col·legi de l'illa». I, en aquest sentit, Frontera assenyalà a la sala Artur Pomar que, en aquest sentit, Diari de Balears «és un dels pocs rotatius que tenen ben clar aquest concepte. Informar la gent de què passa al seu voltant més immediat, contribueix, a més a més, a augmentar l'autoestima que es tenen els pobles. I qui vulgui marginar aquesta informació, encara que sigui molt poc rellevant, s'equivoca del tot».

La xerrada de Guillem Frontera és la segona que se celebra aquest estiu a l'hotel que dirigeix l'empresari turístic Joan Casals. El cicle de tertúlies estivals fou inaugurat fa un mes per l'expresident del Parlament europeu i actual europarlamentari del grup popular, José Maria Gil Robles, que versà sobre els nous reptes que ha d'acarar el continent europeu en la construcció d'un nou espai unitari en els anys més immediats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.