nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Juristes de la Universitat dictaminaran la titularitat de la plaça de Jornets

El departament de Dret Privat de la Universitat de les Illes Balears dictaminarà la titularitat real de la plaça del llogaret de Jornets. L'Ajuntament de Sencelles ha encarregat l'elaboració d'un informe jurídic a diferents experts per aclarir la propietat d'aquest indret. Per aquest motiu se n'ha enviat tota la documentació existent a la UIB. Fa més de dos anys que els veïns en reclamen l'ús públic davant de l'amo de les antigues cases de la possessió que, fins i tot, arribà a posar uns pilons amb cadenes per tancar-hi el pas.

Segons explica el batle, Josep Aloy, es va prendre la determinació de demanar un nou informe, després que el Consell Insular en fes un a favor de l'ús públic i el Govern un altre donant la raó al propietari. Aloy ha indicat que «cap dels dos estudis no eren taxatius i concloents, per la qual cosa optarem per asseure a una taula els veïns i la propietat per cercar una fórmula d'arbitratge per resoldre el conflicte».

Aquest sistema consistia que la UIB fes l'informe i les dues parts es comprometessin a acceptar-ne la resolució. Si bé una de les parts s'ha fet enrere, l'Ajuntament considera necessari continuar endavant per resoldre el conflicte. El batle ha indicat que l'Ajuntament espera disposar ben aviat d'aquest informe. Després, serà la comissió d'Urbanisme la que tengui la darrera paraula. Aloy ha manifestat que «l'Ajuntament obrarà en conseqüència tant si el resultat de l'estudi dóna la raó a una part, com a l'altra».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.