muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Milers d'objectes perduts... a Son Sant Joan

Claus, mòbils, càmeres fotogràfiques i maletes són dipositats diàriament al magatzem de l'aeroport

Perdre alguns objectes quan es va de viatge és d'allò més normal. O ho perds tu de manera involuntària o la companyia aèria de torn t'envia la maleta a Las Palmas de Gran Canària. Diuen els més espirituals que si oblides a l'habitació d'un hotel la teva millor música o aquell llibre que, per rematar, encara no has acabat de llegir, és una manera inconscient de deixar patent que un ha estat en aquell lloc. Però per la gran majoria, parlant així de clar, és una tocada...

Transports públics, hotels i aeroports són les tres destinacions preferides pels despistats viatgers que, a més, solen ser reincidents. A la gran majoria els pega per perdre els objectes durant l'estiu. Això ho saben molt bé els encarregats del magatzem de l'Oficina d'Objectes Trobats de l'aeroport de Son Sant Joan que, dia sí i dia també, han d'agafar bolígraf i paper i registrar les darreres adquisicions, algunes de les quals són producte d'una pel·lícula de terror: perdre barrams en els lavabos públics.

Com es pot imaginar, en aquest magatzem hi ha de tot: centenars de claus, càmeres fotogràfiques, motxilles, bosses, moltes maletes, jerseis, tovalloles, pilotes, ulleres de sol, necessers, mòbils de primera i darrera generació, bicicletes, cotxes per a infants, cadires de platja, cadires de rodes (es veritat, de debò) rellotges, walkmans, agendes, joguines, joguines de làtex... Millor no entrar en detalls.

Què s'ha de fer, però, si un passatger o empleat, que a més és honrat, troba cap d'aquests o d'altres objectes? L'aeroport ens diu que hi ha diferents vies. «Es pot dirigir a un jaqueta verda, a informació, a seguretat de la terminal o al conserge major i ells s'encarreguen de dur-lo a l'Oficina d'Objectes Trobats».

Abans, però, la persona que ha trobat aquella cartera o walkman haurà d'omplir un formulari amb les seves dades personals deixant constància que ho ha trobat. Si al cap d'un any el propietari de l'objecte no el reclama, passarà a ser propietat de la persona que l'ha trobat: una recompensa merescuda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.