algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Eivissa demanarà poder ser inclosa al pla Urban de la Unió Europea

El Govern balear es compromet a secundar la petició de la ciutat

L'Ajuntament d'Eivissa prepara en aquests moments una àmplia memòria d'actuacions que serviran per justificar la petició de ser inclòs al pla Urban de la Unió Europea (UE), amb la qual cosa podran aconseguir subvencions econòmiques per als pròxims sis anys de fins a 4.000 milions de pessetes.

Segons explicà el regidor d'Economia i Hisenda de la Corporació, Joan Bonet, el document definitiu s'haurà d'enviar abans que acabi el mes de setembre perquè Madrid decideixi quines ciutats espanyoles es proposaran a Brussel·les. Es preveu que la Unió Europea doni a conèixer la seva decisió final a les acaballes d'enguany. El pla Urban està especialment destinat a la recuperació de zones degradades i és per això que l'Ajuntament d'Eivissa centrarà el seu projecte en els Plans Especials de Protecció i Reforma Interior (PEPRI), és a dir, a les zones de la Marina, sa Penya i Dalt Vila; tot i això, la UE exigeix un mínim d'habitants que es vegin afectats per aquestes inversions. El Consistori ampliarà el projecte a pràcticament a tot el municipi, i millorarà aspectes d'infraestructures, medi ambient o benestar social.

L'anterior pla Urban ja afavorí les inversions econòmiques a la ciutat de Palma. De fet, aquesta ciutat es tornarà a presentar, cosa que en principi, podria dificultar les aspiracions eivissenques. L'Ajuntament és optimista perquè el Govern ja ha dit que donarà suport a les propostes fetes des d'Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.