muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Per la Mare de Déu, tothom a córrer al cós

Els sineuers varen reviure ahir les més que tradicionals curses des Cós al camp d'en Pineta

Els sineuers revisqueren ahir les tradicionals corregudes des Cós, un costum festiu quasi ancestral que s'ha perdut a la majoria dels pobles de Mallorca, però que encara es conserva com antuvi al cor del Pla. Amb un sol de justícia, mig poble es va aixecar i es dirigí al camp d'en Pineta, mentre que l'altra meitat dormia encara la mona de la revetla de la nit anterior.

Com es devia fer un temps enmig del camp, només amb una arada es va marcar una gran pista per als cavalls, com si es tractàs d'un hipòdrom a la rústica. La festa començà amb l'arribada de les xeremies que acompanyaven les joies, els espectaculars premis que es donen, als guanyadors de les curses, fermats a una canya.

Al davant de la petita processó anava l'amo Toni Martorell, de can Marió, amb la vara de batle, que li atorga el poder de fer de jutge i resoldre possibles disputes si aquestes es produïssin. Després del petit pregó que pronuncià el municipal més veterà, començaren les corregudes per als més petitets. Els jovençans i les fadrines competiren també per una de les canyes premiades, tot i que l'objectiu de la cursa era fer una rialla més que fer el primer.

El batle, Josep Oliver, havia de ser el gran protagonista de la jornada i ho aconseguí. Per enguany s'havia previst una nova cursa per a homes de més de 110 quilos, que va ser rebatejada com per a «homes de pes». Davant de la petició insistent dels veïns Oliver va decidir participar-hi, malgrat que va reconèixer que portava una bona ressaca i que ni tan sols duia espardenyes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.