nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Pesca ha obert 12 expedients per capturar raors durant la veda

Les multes oscil·len entre les 50.000 i les 150.000 pessetes

La Direcció General de Pesca de la Conselleria d'Agricultura ha fet constar la seva satisfacció per l'elevat índex de compliment de la primera veda del raor establerta a les Illes Balears, tant en el sector de la pesca professional com en el sector de la pesca recreativa.

Aquest grau d'acceptació social i professional que ha obtingut la nova mesura de protecció s'evidencia en l'agraïment expressat per diferents pescadors a tècnics de la Direcció General de Pesca, com també pel fet que durant els tres mesos de duració del període de veda s'hagin incoat en aigües interiors de l'Illa un total de 12 expedients de sanció, quantitat que no es considera elevada si es té en compte la intensa i permanent campanya de vigilància i control duita a terme per part dels serveis de la Direcció General de Pesca i la gran tradició de pesca d'aquesta espècie durant els mesos de veda.

Els expedients de sanció oberts seran objecte de multes que oscil·len entre les 50.000 i les 150.000 pessetes cadascuna. Cal recordar que la pesca del raor ha estat vetada, per primera vegada a les Illes Balears, entre l'1 d'abril i el 31 de juliol. La Direcció General de Pesca confia que també la veda decretada per a l'espècie del verderol, fixada entre l'1 de juny i el 15 de setembre, obtengui també l'acceptació.

Cal recordar també que la decisió de la Conselleria d'Agricultura i Pesca de prohibir temporalment la pesca del raor i del verderol obeeix a criteris de caire biològic, i es fonamenten en diferents informes tècnics que acrediten l'eficàcia de les mesures de protecció. Així, i pel que fa al raor, hi ha informes que constaten la gran diferència existent entre la mida que presenten aquestes espècies en zones de pesca protegides i la que s'obté en altres àrees que no són objecte de protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.