algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Els hotelers abaixaran els preus per poder omplir el setembre i l'octubre

El mercat alemany només cobreix la setmana de l'11 al 17 del mes vinent

83422
La Platja de Palma, ahir. | J.T.
P.MINUESA. Palma.
Les vendes en el mercat alemany, el principal punt emissor de turistes cap a les Balears, continuen sense activar-se, la qual cosa provocarà que el sector hoteler illenc hagi de baixar els preus per omplir els seus establiments turístics durant setembre i octubre, anunciaren el president i el gerent de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Pere Cañellas i Antoni Munar.

En aquests moments, tan sols la setmana de l'11 al 17 del pròxim mes enregistrarà una «ocupació òptima», és a dir, del 90%, «sense llançar ofertes», mentre que la resta de setembre l'ocupació hotelera màxima se situaria al voltant del 65%, indicà Munar.

El president de l'FEHM indicà que setembre «és un mes variable» i les previsions per octubre «són molt baixes», per la qual cosa «si no vens les places als preus normals, no queda més remei que rebaixar els imports, sempre dins d'uns marges raonables; tot i això les ofertes es produirien en el darrer moment, quan ja no hi hagi res a fer».

El motiu perquè la segona setmana de setembre «ha estat ben venuda», explicà el gerent de l'FEHM, rau que és el moment en què «els alemanys tornen a viatjar.

Munar afegí que la reactivació del mercat emissor germànic, en el darrer tram de la temporada alta, passa perquè la climatologia a Alemanya no millori: «Aquest país ha enregistrat el pitjor estiu dels darrers anys, sobretot al nord, la qual cosa també ha repercutit i influït perquè l'Exposició Universal 2000 de Hannover no funcioni».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.