L'arquitecte Francesc Villalonga va redactar el 14 d'agost de 1996 un informe en el qual especificava la qualificació dels solars que s'havien de cedir a l'empresa adjudicatària de les obres de construcció de les conduccions d'aigua dels pous de sa Teulada. L'Ajuntament va adquirir llavors el compromís de requalificar un dels solars, en el qual ara construeix Superna, com a sòl residencial però el tràmit no es va fer efectiu.
L'exbatle, Miquel Cifre, explica que en aquesta illeta hi existeixen tres solars municipals, un d'ells de 2.610 metres quadrats qualificat com a zona verda, un segon solar que està al costat d'aquests de 2.400 metres quadrats i qualificat com a sòl urbà i un tercer solar on estan situats els dipòsits municipals, també urbà i de 1.920 metres quadrats.
El plec de condicions de les obres de conducció d'aigua preveia, entre altres, la cessió del solar S-1, de 2.610 metres quadrats i qualificat com a zona verda a l'empresa Siquier però, segons explica Cifre «vàrem pensar a traslladar la zona verda al solar de 2.400 metres quadrats i a un tros del solar en el qual hi ha els dipòsits per donar accés des del carrer principal a una gran zona verda d'11.000 metres quadrats que es troba a la part del darrere de tots aquests solars.
Així, l'informe de Francesc Villalonga de l'any 1996 ja tenia en compte, segons detalla Cifre, les dades específiques sobre els terrenys objecte de la cessió i el compromís municipal de requalificar-los.
L'informe data de l'agost de 1996 però no va ser fins abril de 1999 quan es van escripturar els terrenys, a nom de Laura Lladó, representant de la promotora Superna. Va ser llavors quan l'Ajuntament va emetre una cèdula urbanística que qualificava el solar S-1 com a residencial sense que no s'hagués realitzat el canvi preceptiu per fer que deixàs de ser sòl verd. A més de la cèdula, des de l'Ajuntament també ja s'emeté la llicència d'obres.