algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'antic cinema Unión es convertirà en una sala polivalent per a la cultura

L'edifici, tancat a la dècada dels anys 70, es troba molt degradat

Tres dècades d'història han estat suficients perquè l'antic cinema Unión de Son Servera quedàs totalment oblidat de la memòria col·lectiva del poble serverí. Alguns veïns que foren testimonis de l'aixecament d'aquest cinema d'època, cap a l'any 1928, asseguren que «no només ha estat víctima del pas del temps, sinó de la barbàrie i del vandalisme.

S'han cremat i estripat les cortines, arrabassat fileres senceres de butaques, destrossat mobles, projectors i tot un seguit d'estris de gran vàlua». Per aturar la degradació d'un edifici que fou tan important dins l'àmbit de la cultura d'aquell moment, l'equip de govern de l'Ajuntament de Son Servera està estudiant la conversió d'aquest vell immoble en un centre polivalent destinat a activitats de caire cultural i lúdic.

El centre cultural inclourà una biblioteca, una sala d'exposicions, un gran auditori a la planta noble i un arxiu que s'instal·laria al sòtil del cinema. «La nostra intenció és que l'antic cinema Unión s'adapti a les necessitats socioculturals dels nous temps. Avui en dia hi ha necessitats d'espai. Per aquest motiu les diferents sales de l'immoble seran polivalents», va explicar el regidor de Cultura del Consistori serverí, Joan Torres (PSM).

El cinema Unión s'inaugurà cap a l'any 1928 amb tot el luxe d'una època, abans de la crisi econòmica mundial del 29. Els seus fundadors foren Montserrat Mascaró, Pedro Nebot, Jaume Vidal i Miquel Nebot. El cinema mai no fou un negoci que avançàs per un camí de roses, ben al contrari, ja que va tenir un ferotge competidor, el cinema Recreo, que s'instal·là en el mateix barri de Son Servera que l'Unión.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.