muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un cop restaurat, ahir es va oferir el primer concert de l'orgue del 1746

Montserrat Torrent va ser la encarregada d'interpretar el primer concert

Ahir va tenir lloc el primer concert de l'orgue de l'església de Sant Pere després d'haver estat restaurat. La persona encarregada d'encetar la nova etapa de l'instrument barroc va ser l'organista catalana Montserrat Torrent.

El concert inaugural, que va durar poc més d'una hora, va constar de peces de Francisco Correa de Arauxo, Girolamo Frescobaldi, J.S. Bach, Carl Ph.E. Bach i el Pare Antoni Soler. La Glosa sobre el canto llano a la Inmaculada Concepción, que va servir per obrir el concert, va ser interpretada conjuntament amb la Coral de Sencelles.

El repertori elegit per la concertista té molts matisos, per la qual cosa permet ser apreciat pel públic no avesat a concerts d'aquests tipus. Montserrat Torrent, a més de concertista, també es dedica a la docència, és catedràtica emèrita d'orgue del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, per la qual cosa s'entén la seva capacitat per apropar la música clàssica al públic profà.

També fa classes a fora de Catalunya. Per venir a oferir el concert a Sencelles ha hagut de deixar momentàniament els cursos universitaris internacionals de «Música en Compostela». La intèrpret considera que la ocasió val la pena. La seva vinculació amb Mallorca ve de llarg, regularment du a terme cursos a Campos i està molt contenta d'haver estat convidada per encetar els concerts que es fan per celebrar la restauració de l'orgue.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.