algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Les tendes «24 hores» hauran de tenir sempre obert o fer l'horari normal

La llei de comerç regularà els establiments que ara fan feina 18 hores

La futura llei de comerç que prepara el Govern balear obligarà les tendes de 24 hores que realment estiguin obertes permanentment o que s'adaptin a l'horari comercial normal, segons afirmà el vicepresident, Pere Sampol. Aquesta modificació que patirà la llei de comerç és motivada, segons Sampol, pel fet que aquests establiments en l'actualitat solen obrir unes 18 hores diàries i tanquen en les hores de la matinada en què la demanda és quasi inexistent.

No obstant això, aquestes botigues s'aprovaren per donar un millor servei als ciutadans, i tancant de les tres de la matinada i a les vuit o les nou del matí desapareix part d'aquest servei. Per tant, els responsables autonòmics volen oferir a aquestes tendes que s'adaptin a l'horari normal (72 hores setmanals i un màxim de 12 hores diàries) o que realment romanguin obertes les 24 hores.

A més, des de l'entrada en vigor de la llei, les botigues no podran vendre begudes alcohòliques de més de 18/20 graus des de les 10 del vespre fins a les vuit del matí, i el pa només podrà ser venut embolicat i amb una etiqueta identificativa.

En tot allò que es refereix a la superfície, les botigues de conveniència no poden ocupar més de 250 metres quadrats i han de distribuir la seva oferta, de manera similar, entre llibres, premsa, productes d'alimentació, discs, vídeos, juguetes i regals, entre d'altres.

Aquestes mesures han agafat per sorpresa els propietaris i encarregats de les tendes. Es tracta d'establiments que, llevat d'algunes excepcions, no estan associats a la Pimem. No obstant això, els seus responsables es mostren disposats a acatar la nova normativa del Govern de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.