algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

La UCE fa costat al recurs del Govern contra la liberalització del comerç

Els consumidors diuen que Madrid no respecta l'Estatut d'Autonomia

El president de la Unió de Consumidors de les Balears, José Reguera, assegurà ahir que la seva organització dóna suport al recurs que el Govern balear interposarà davant el Tribunal Constitucional en contra de les mesures liberalitzadores que, en el sector del comerç, fa comptes imposar Madrid en entendre, segons les seves pròpies paraules, «que el Govern central no respecta l'Estatut d'Autònomia».

El president dels consumidores a les Illes rebutjà la societat uniformada que es crearia amb una mateixa llei d'aquest tipus per a tot l'Estat i va demanar a Madrid que entengui la «idiosincràsia» de les Illes Balears. La UCE entén que la solució al conflicte ha d'arribar a través del diàleg i d'una norma sobre horaris comercials consensuada entre Govern, comerciants i consumidors.

Pel que fa a la instal·lació de benzineries a les grans superfícies, mesura que propugna Madrid, els consumidors es manifestaren en contra d'aquesta possibilitat, ja que «no va acompanyada de la desaparició d'una estació de servei instal·lada en un nucli urbà». Reguera assegurà que no creu que posar més estacions de servei a les grans superfícies millori la qualitat dels serveis «que rebem en elles» ni rebaixarà «els escandalosos preus que pagam pel combustible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.