nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El GOB denuncia que la meitat de l'aigua que utilitzen els camps de golf és de pous

Afirma que set d'aquestes instal·lacions fan servir líquid potable i no depurat

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha denunciat que la meitat de l'aigua que utilitzen els camps de golf de Mallorca és de pous, per la qual cosa demana al Govern de les Illes Balears la clausura d'aquestes instal·lacions esportives, que no reguen amb el líquid resultant d'estacions depuradores. En opinió del grup ecologista, «la delicada situació hídrica de Mallorca podria resoldre's, en part, si el Govern actua sobre els camps de golf. Actualment, aquestes instal·lacions fan servir, per regar l'herba, aigua potable de pous i aigua depurada».

Segons càlculs realitzats pel GOB, la meitat de l'aigua que utilitzen els camps de golf de l'illa de Mallorca és potable i procedent de pous: «En concret, set camps de golf aprofiten únicament aigua potable per regar la gespa, mentre que tres en mesclen de pous i depurada, i els cinc restants usen aigua depurada, però també la mesclen un poc amb potable. Amb l'aigua de pous que és destinada als camps de golf, podrien solucionar-se els problemes de subministrament que pateixen els municipis de Palma i Calvià durant l'estiu». El GOB recorda que «la Llei d'aigües, en el punt 2 de l'article 58, estableix l'expropiació forçosa de determinades concessions d'aigua a favor d'usos més prioritaris. Aquesta llei fixa que és prioritari el consum humà sobre l'ús recreatiu».

El GOB ha fet llistats dels camps de golf en funció del tipus d'aigua que utilitzen, segons les informacions del grup ecologista. Aquest n'és el resultat. Camps de golf que es reguen íntegrament amb aigua de pous: Roca Viva (Capdepera, 18 forats), Can Porquer (Pollença, 9), Son Térmens (Bunyola, 18), Son Antelm (Llucmajor, 18), Rotana (Manacor, 9), Costa dels Pins (Son Servera, 9) i Can Guilló (Pollença, 9). Camps de golf que mesclen aigua de pous i depurada: Pula (Son Servera, 18), Canyamel (Capdepera, 18) i Vall d'Or (Felanitx, 18). Camps de golf que reguen, quasi íntegrament, amb aigua depurada: Ponent (Calvià, 18), Santa Ponça I (Calvià, 18), Santa Ponça II (Calvià, 18), Bendinat (Calvià, 18) i Son Vida (Palma, 18).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.