algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El GOB denuncia la devastació d'un turó per obres il·legals devora l'ermita

L'Ajuntament ha obert una investigació per aclarir el que s'està fent a la zona

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha denunciat davant l'Ajuntament de Manacor que unes obres que s'estan realitzant molt properes a la zona protegida de l'ermita de la localitat, «estan arrasant un turó». El grup ecologista ha manifestat que aquesta zona muntanyenca i de pinar de l'ermita del Roser, que s'està fent malbé, correspon a la parcel·la 556 del polígon 34 del terme municipal de Manacor, que s'ubica vora el cementeri de Son Coletes.

«A hores d'ara, s'està duent a terme un gran moviment de terra, la qual cosa provoca una enorme pèrdua de massa vegetal, així com un greu impacte paisatgístic, ja que les màquines excavadores que treballen en aquest lloc estan devastant el turó que s'ubica en aquesta parcel·la de Manacor». Així mateix, els ecologistes han posat de manifest que les obres es realitzen sense estar en possessió del corresponent permís urbanístic que atorga l'Ajuntament. A més, el GOB assegura que els promotors d'aquest moviment de terres molt proper a l'ermita de la ciutat no han demanat la sol·licitud d'obra a l'Ajuntament.

Per aquest motiu, els ecologistes exigeixen al Consistori manacorí que paralitzi aquestes obres i que, a més, insti els responsables de les obres que continuï els procediments legals que regulen l'inici i la conclusió d'obres majors. En pocs dies, l'àrea que es troba just devora la zona verda del puig de l'ermita ha quedat pelada de vegetació, per la gran activitat que estan realitzant les pales excavadores. L'espessa vegetació de la zona, amb més altitud, contrasta amb el solar que ha estat objecte d'un moviment de terres que ha arrasat el turó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.