algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Usuaris del Port volen la construcció d'un varador públic per a embarcacions

La vella rampa que hi havia quedà tancada amb l'embelliment del passeig marítim

La zona portuària d'Alcúdia no disposa en aquests moments de cap varador de titularitat pública per a les embarcacions que es vulguin avarar a la mar. Aquesta circumstància ha generat les queixes d'un bon grapat d'usuaris, principalment aficionats a la motonàutica, que no disposen de cap lloc segur d'on poder llançar les seves motos a l'aigua.

Aquestes persones asseguren, emperò, que hi ha molts d'altres afectats, ja que molta gent té barques petites i no té on posar-les a l'aigua. Fins fa pocs anys s'utilitzava una rampa situada al costat d'on parteixen les «golondrines» turístiques. L'embelliment i tancament al trànsit del passeig marítim va deixar-la inutilitzable, ja que no hi podien accedir les barques des de terra. D'aquesta manera només es poden baixar embarcacions a l'aigua pel port esportiu privat d'Alcudiamar, que fa pagar unes tarifes per aquest servei.

Davant aquesta situació, els afectats ja s'han mobilitzat per demanar una solució que passaria per construir una nova rampa des d'on s'hi pogués accedir. En principi la proposta realitzada passaria per fer-la just davant de l'antic eixugador de xarxes, prop del moll dels pescadors. En aquest indret es considera que hi hauria un fàcil accés rodat i espai per deixar-hi els remolcs aparcats.

El grup que fa aquestes peticions diu que ha parlat d'aquesta qüestió amb el batle, Miquel Ferrer, i amb l'Autoritat Portuària, i haver presentat també peticions oficials, sense que ningú no els hagi donat encara una solució efectiva.

Els afectats diuen que, en aquests moments, els propietaris de motos aquàtiques les posen a la mar en zones com Alcanada, que no són les més adequades pel que fa a la seguretat a causa de la presència de nombrosos banyistes, que sovint es queixen. A més, l'indret no reuneix les condicions més idònies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.