algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els missatges anticatalanistes d'ASI indignen el sector nacionalista

La formació espanyolista titlla d'«imposició» la llengua dels mallorquins

Els resultats electorals del partit polític ASI (Associación Social Independiente) en les darreres eleccions autonòmiques varen ser un gran fracàs i quedaren a anys llum d'aconseguir el 5% del vot emès que dóna dret a col·locar un diputat en el Govern balear. Però amb la seva publicitat i amb la campanya que han emprès amb vista a l'any 2003 ja han aconseguit indignar bona part dels sectors més lligats amb el nacionalisme.

I és que la campanya dels anticatalanistes es basa en un eslògan feridor: «En el 2003 Podrás estudiar en tu lengua sin imposiciones». Amb aquest missatge la formació liderada per Joaquín Rabasco ha aconseguit fer mal al sector nacionalista en dues coses: la implicitat que la llengua pròpia de les Illes és el castellà i el fet que el català és per a ells una llengua imposada.

Precisament els partits nacionalistes han centrat bona part de les seves campanyes polítiques des de l'inici de la seva existència a aconseguir el reconeixement del català com a llengua cooficial a les Illes i per aconseguir l'aplicació dels decrets de mínims, que obligarà que en el 2002 tots els centres públics i concertats imparteixin el 50% de les classes estrictament en català.

El que crida molt l'atenció és que les tanques d'ASI estiguin redactades de manera exclusiva en llengua castellana quan un dels petits eslògans que es poden veure a les mateixes indica «Baleares Bilingüe». En el missatge de Rabasco, destacat militant anticatalanista, no hi ha cap missatge en cap altra llengua tret de la castellana. Tampoc no hi ha tanques exclusivament en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.