algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

L'oposició assegura que els hotelers estafen l'Ajuntament

PSM i NIU han demanat al batle Puigròs que respecti la normativa de subvencions

Els regidors de l'oposició, Antoni Sansó (PSM) i Pere Femenias i Bernat Pasqual (NIU), afirmen que l'Associació Hotelera de Cala Millor ha estafat l'Ajuntament de Sant Llorenç en concepte de subvencions. Els fets es remeten a què l'Associació va presentar un seguit de factures que no es corresponen a les despeses realitzades per l'entitat. Els grups de l'oposició han criticat de manera contundent la relació que existeix entre l'Ajuntament i l'Associació Hotelera, ja que aquesta darrera «no ha de presentar els seus pressuposts anuals, que sí que s'exigeixen a la resta d'entitats locals del municipi», afirma Bernat Pasqual.

Les proves que han presentat els dos grups (PSM i NIU) de la oposició són, d'una banda, l'aprovació d'una subvenció de 778.216 pessetes a l'Associació Hotelera Badia de Cala Millor en concepte de despeses efectuades per l'assistència a les fires de Madrid (Fitur) i Berlín (ITB). Aquesta subvenció es desglossa en aquestes dues fires: a la de Berlín ITB es destinaren 481.900 pessetes i a la de Madrid Fitur, 296.226. Segons expliquen els representants de l'oposició «ens consta que aquests diners s'han transferit a un compte corrent de l'associació, en data de dia 7 de juliol del 2000».

Un fet que ha volgut remarcar l'oposició és que l'Associació Hotelera Cales de Capdepera va enviar un fax a l'Associació de Cala Millor on es manifesta que «segons un acord, l'Associació Badia de Cala Millor pagarà el 50 per cent de les despeses de l'estand, cosa que implica que l'import corresponent a pagar és de 328.081 pessetes».

El que més sorprèn l'oposició és que «l'Associació de Cala Millor inclou dins la relació de despeses que envia a l'Ajuntament la totalitat de la referida factura, 656.162 pessetes, i no la meitat, que és el que li correspon». Aquest fet suposa «que el pobre Ajuntament paga 218.721 pessetes, un terç del total, en lloc de les 109.360 pessetes, un terç del 50 per cent que hauria de pagar l'Ajuntament a l'associació de Cala Millor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.