algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El PP du un notari al Consell perquè certifiqui «mancances legals de la moratòria»

El partit afirma que l'expedient d'exposició pública és irregular perquè no inclou cap informe preceptiu

Dirigents del Partit Popular es presentaren dimarts a les dependències de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM) amb un notari perquè certifiqui que l'expedient de la moratòria que es troba en període d'exposició pública tan sols inclou l'acord adoptat pel ple del Consell de Mallorca, segons ha pogut saber aquest diari.

Els populars consideren que el procés d'exposició pública pot quedar invalidat, ja que no conté documentació a la que obliga la legislació. Les fonts consultades asseguren que l'expedient que s'exposa al públic, en incloure tan sols l'acord adoptat pel ple amb el contingut formal de la norma cautelar, no incorpora una sèrie d'informes tècnics i jurídics obligatoris per justificar les moratòries.

La documentació que es pot consultar a la seu de la Comissió Insular d'Urbanisme tampoc no explicita quines són les conseqüències de la moratòria i quins terrenys es veuen realment afectats per la norma cautelar del Consell de Mallorca. De fet, aquest informe encara no existeix atès que els responsables de la Comissió Insular han reconegut en repetides ocasions que fins que els ajuntaments no presentin els seus informes no es tindrà un coneixement concret de quant de terreny queda afectat per la mesura cautelar.

La intenció dels populars en aixecar l'acta notarial és que el Consell iniciï de nou el procés d'exposició pública per un termini afegit de 15 dies. Els responsables del PP entenen que, tal com està exposat en aquests moments l'expedient de la moratòria, es provoca indefensió entre els propietaris que puguin veure's afectats per la norma cautelar. Per aquesta raó, en el PP consideren que tot aquest procés ha d'invalidar-se per iniciar-lo de nou amb totes les garanties jurídiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.