nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Pilar Costa, partidària d'impulsar un canvi en el desenvolupament insular

La presidenta del Consell exigeix, en el seu discurs, més inversions de l'Estat

El futur de les Pitiüses i el camí per garantir un correcte creixement de les Illes centrà ahir el discurs institucional que la presidenta del Consell Insular, Pilar Costa, pronuncià durant la celebració de la Diada del 8 d'agost, data en la qual es commemora l'arribada de les tropes catalanes a Eivissa. Costa es referí a la recent aprovació de la Norma Cautelar Urbanística com un exemple de l'actuació que s'ha de dur a terme des del govern insular, per «impulsar aquells canvis que siguin necessaris per tal d'augmentar els nivells de benestar dels ciutadans». La presidenta es referí a les protestes sorgides des de diferents sectors econòmics i socials de l'illa assegurant que, malgrat la incomprensió inicial, «Eivissa i Formentera s'hi juguen massa per continuar retardant les solucions».

En un discurs on no va deixar de banda la feina realitzada fins al moment pel govern progressista, Pilar Costa assegurà que el futur de les Pitiüses «no passa per la ignorància de la realitat, ni refugiar-nos en la ficció d'estar avançant, quan en realitat el que fem és fugir cap endavant».

Coincidint amb el significat reivindicatiu de la jornada d'ahir, Pilar Costa es referí també a la necessitat d'ampliar la capacitat d'autogovern de les institucions pròpies. Així, després de recordar «les passes fetes amb la nova llei de Consells, el procés de transferències o la millora del finançament», Costa exigí del Govern central el desenvolupament del Règim Especial de les Balears i assegurà que, malgrat la important contribució que fan les Pitiüses a la riquesa de l'Estat, «tenim unes inversions insuficients per garantir uns serveis públics de qualitat».

Pilar Costa recordà aquells pobles «castigats per desastres naturals o conflictes armats». En aquest punt, la presidenta expressà el seu desig de solidaritat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.