algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El GOB exigeix incloure a la moratòria els municipis limítrofes amb Palma

Destaca que cal aturar la balearització de Marratxí, Esporles, Bunyola i Santa Maria

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) va anunciar ahir que prepara al·legacions a la norma territorial cautelar del CIM, més coneguda com a moratòria urbanística, perquè incloguin els municipis de l'àrea metropolitana de Palma. Entre les localitats limítrofes a la capital balear, el GOB exigirà que s'incloguin en la moratòria, concretament, Esporles, Bunyola, Santa Maria i, molt especialment Marratxí, segons va expressar l'entitat ecologista.

El motiu és perquè «després de Palma, Llucmajor i Calvià, Marratxí és el municipi que més creix». El GOB recorda que «aquesta norma just afecta els municipis del litoral, tret de la Serra» i, per tant, no inclou el municipi marratxiner. Per Vicenç Sastre, portaveu del GOB a Marratxí, aquestes al·legacions són «prou lògiques, fins i tot, des del punt de vista econòmic, ja que s'ha de tenir previsió amb vista al futur de l'Illa. Fins ara, l'urbanisme s'ha mogut en el ritme de l'oferta, moltes poques vegades els ajuntaments han tingut eines o voluntat per resoldre aquest problema. A Palma i altres muncipis no hi ha hagut planificació. Si continuam així, en el futur, no hi haurà peixos a la mar ni aire per respirar».

Segons Sastre, «en l'àrea metropolitana de Palma hi ha d'haver una millor planificació. Aquesta zona està desbordada, i és important fer qualque cosa per salvar el cinturó, idò pot ser que en el futur hi hagi més problemes i, Marratxí, per exemple, esdevengui una zona semblant al polígon de Llevant, Indioteria, Son Cladera o Cala Major, un suburbi. Aquestes zones s'estan buidant i deriven vers Marratxí. GOB només fa un crida d'alarma davant aquests problemes. L'àrea de Palma està desbordada i sembla lògic evitar que Marratxí no esdevengui un gran suburbi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.