nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

La trobada de gegants i el bateig de Cabrit i Bassa atreu públic de tot arreu

La pluja que caigué sobre Alaró a l'horabaixa no obligà a canviar el programa

La trobada de gegants es va poder dur a terme ahir vespre a pesar de la pluja que va caure a l'horabaixa sobre el poble. L'acte va comptar amb la presència de molta gent i va suposar el bateig dels dos nous gegants d'Alaró, Cabrit i Bassa, els defensors del castell que varen ser cremats per ordre del rei Alfons II.

Aquests gegants han esdevingut, segons la intenció de l'Ajuntament, els ambaixadors festius del poble a fora del municipi, per això s'han elegit dos personatges tan representatius i identificats amb Alaró.

La jornada gegantera va començar a l'horabaixa amb el muntatge i exposició a la plaça de la Vila dels altres 14 gegants participants, els de les colles d'Inca, Sóller, Alcúdia, sa Pobla i Palma. A més, d'Alaró també hi va participar la geganta Tomassa. Passades les nou i mitja del vespre, es va fer la presentació dels dos nous gegants, que comptà amb la presència de la vicepresidenta i consellera de Cultura del CIM, Maria Antònia Vadell.

Els nous gegants entraren a plaça al so de la Balanguera. Els padrins en van ser els gegants del rei Jaume I i la reina Violant d'Hongria, de l'Ajuntament de Calvià. El padrí va demanar a Cabrit i a Bassa que així com varen defensar la causa del seu rei també defensin la causa gegantera i festera. Després els batejats i els padrins varen ballar.

Tot seguit, la celebració es va desplaçar momentàniament fora de la plaça per fer una cercavila pels carrers Xalet, la plaça del Mercat, Jaume Colom i Verge del Refugi, per acabar al punt de partida amb una ballada conjunta de tots els gegants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.