algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

El nombre d'empreses a les Illes creix un 6'9% en el primer semestre del 2000

La diferència respecte de tot l'any passat se situa en 943 negocis fins el juny d'enguany

La mitjana d'empreses cotitzant en el Règim General de la Seguretat Social (RGSS) cresqué un 6'9% en el primer semestre de l'any 2000 respecte del mateix període del 1999, segons les dades del Ministeri de Treball i Afers Socials (MTAS).

El nombre de negocis d'alta al RGSS se situà fins el juny d'enguany en 32.991, un 2'9% més (943 empreses) si ho comparam amb tot l'any passat. «L'augment empresarial és fruit de la inèrcia del fort ritme de creixement de l'economia balear en els darrers tres anys», explicà Vicenç Tur, director del departament d'Economia de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb).

Tur afegí que l'increment del nombre d'empreses a l'Arxipèlag «és una demostració» de les expectatives del volum de negoci que encara pot donar de si l'economia balear, la qual cosa «es trasllada a la globalització de la riquesa a través de la creació de llocs de feina».

Mitjançant la Finestreta Única Empresarial (FUE) s'han fet realitat 131 projectes d'empreses fins el juliol passat sobre un total de 541 expedients, segons la informació facilitada per la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca i les Pitiüses. Aquests 131 nous negocis han fet possible donar feina a 235 persones, la qual cosa fa una mitjana d'1'79 treballadors per empresa.

Pel que fa al sector productiu, el 27% dels negocis (35) es dediquen a desenvolupar «activitats professionals». A continuació, amb un 21% (27), es troben els comerços de venda a la menuda, i amb un 19% (25) se situen les empreses que ofereixen «serveis personals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.