algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Aena preveu un gran augment de passatgers a Son Sant Joan

Els hotelers admeten que es produirà un cent per cent d'ocupació fins el 20 d'agost

70164
Estan enllestint l'enllaç entre el mòdul D i la nova terminal. | A.S.

Les previsions oficials d'Aena Madrid assenyalen que aquest agost passaran per Son Sant Joan 3.106.418 passatgers, la qual cosa suposaria un increment de 510.384 (+19'7%) persones respecte de les mateixes dates de l'any passat, sempre que els serveis que s'han reservat arribin plens. Per tant, les dades oficials poden quedar finalment subjectes a revisió a la baixa, però tot i així Aena apunta un rècord indiscutible.

Aquesta possible allau de visitants també implicarà un augment del volum d'avions que aterraran a les pistes de Son Sant Joan. En concret, 20.018 tenien previst tocar terra mallorquina durant aquest mes, és a dir, un 1'9% més (+372 avions) en comparació amb l'agost del 1999.

Davant la incessant pujada de passatgers que rep l'aeroport de Palma, el vicepresident de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Ignasi Esteve, posà en dubte que «tots aquests viatgers fossin turistes i m'agradaria saber quants d'ells s'allotjaran en establiments turístics».

Tot i això, Esteve assegurà que els hotels mallorquins tindran al 100% la seva ocupació fins el dia 20 d'agost i reconegué que es poden produir casos «aïllats de sobreocupació, però que se solucionaran recol·locant aquests clients en altres allotjaments de la mateixa zona».

El vicepresident de l'FEHM reconegué la recuperació de les vendes a Alemanya, el principal mercat emissor cap a les Balears, per a l'agost i sense haver de recórrer al llançament d'ofertes, com passà durant el juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.