algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

La consultora S&P desaconsella a Sol Meliá l'adquisició de la cadena Tryp

La raó és que pujarà el risc de pèrdua de propietats i finançament

La consultora de qualificació de risc Standard and Poors (S&P) desaconsellà ahir, des de Londres, a la cadena hotelera mallorquina Sol Meliá l'adquisició de la seva competidora madrilenya Tryp (amb 60 hotels i 14 projectes en cartera). El motiu esgrimit per S&P és que Sol Meliá incrementarà el risc de pèrdua de propietats i debilitarà les mesures de finançament.

Fonts de Sol Meliá indicaren a aquest rotatiu que el consell d'S&P «és lògic, ja que desconeix les condicions d'adquisició de Tryp i aquest tipus de consultoria donen la seva qualificació segons el grau d'endeutament de les companyies». Concretament, S&P col·locà ahir Sol Meliá en alerta negativa després que la cadena hotelera mallorquina anunciàs l'adquisició del 100% de les accions de la seva rival Tryp.

Aquesta alerta negativa consisteix a recomanar no invertir en aquesta empresa, ja que les qualificacions de Sol Meliá són «BBB-» pel que fa a crèdit corporatiu a llarg termini i deute no garantit. Tot i això, la consultora indicà que la compra enfortirà la posició ja molt sòlida de Sol Meliá en el sector hoteler espanyol, encara que considera que la transacció en debilitarà les mesures financeres.

Malgrat l'ús de les accions per finançar part de l'adquisició, combinat amb el flux de capitals generat per Tryp, podria limitar l'impacte negatiu de l'operació en les qualificacions de risc. S&P considerà també que la transacció es finançarà amb deute. Aquest fet augmentarà el risc de pèrdua de propietat de Sol Meliá.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.