algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Prop de 140 joves han rebut ajudes per incorporar-se al sector agrari

Mateu Morro va lliurar ahir els diplomes del curs de formació

Prop de 140 joves s'han beneficiat els darrers dos anys d'ajudes de la Conselleria d'Agricultura per incorporar-se al sector agrari. Aquesta línia d'ajudes ha suposat una despesa de més de 350 milions de pessetes. Els destinataris d'aquestes ajudes són agricultors de 18 a 40 anys que s'han d'incorporar a la pagesia per primera vegada. A més, no poden haver estat donats d'alta abans a la Seguretat Social com a pagesos.

El conseller, Mateu Morro, va presidir ahir l'acte de lliurament de diplomes als 68 alumnes de Mallorca que han superat el curs d'incorporació de joves agricultors a l'activitat agrària, que també s'ha duit a terme a les altres illes. L'acte va comptar també amb la presència del vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, i va tenir lloc a la delegació d'Inca de la Conselleria, al Centre Bit Raiguer.

Mateu Morro va afirmar que «el tema més crucial de l'agricultura a Mallorca i a les Balears és la continuïtat». També va felicitar els que varen rebre els diplomes i els va dir que espera que «trobeu respostes des de l'Administració, us deman que tingueu coratge i us promet que estarem al vostre costat».

El curs es va iniciar el 27 de març i va acabar el 10 de maig, amb una durada de 75 hores. Els seus destinataris han estat joves que es poden acollir a les ajudes de la Conselleria per iniciar-se professionalment, però que no han rebut abans formació de tipus agrícola. Entre altres matèries, els joves que ahir reberen el seu diploma han pogut aprendre sobre diversos tipus de cultius, com herbacis, fruiters, hortalisses i ornamentals. També han rebut ensenyament sobre ramaderia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.