algo de nubes
  • Màx: 17.06°
  • Mín: 7.61°
16°

Nou de cada deu llocs de feina creats a les Balears fins juny són precaris

L'increment és fruit del fort creixement de contractes indefinits durant el 1999

76098
El sector serveis ocupa a la majoria de dones.

Nou de cada deu dels llocs de feina creats al llarg del primer semestre d'enguany a les Balears han estat precaris, com ho demostra que dels 192.536 contractes signats, el 90'4% (174.056) foren de tipus temporal, segons dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social i l'Inem.

El cap del departament d'Economia de la Caeb, Vicenç Tur, explicà que l'augment de la contractació temporal «és fruit del fort creixement contractual d'indefinits durant el 1999, la qual cosa ha provocat una minva del 15'3% (3.339). Actualment no hi ha marge per créixer en aquest ritme, ja que ens trobam a plena ocupació, com ho deixa palès que l'atur balear durant juny tan sols suposa el 4'2% de la població activa (14.156 persones)».

Les dones illenques són les que pateixen amb més vilurència la precarietat laboral. El passat juny, es formalitzaren 34.920 contractes. D'aquest total, el 18'7% (6.540) foren a temps parcial. Les dones acapararen el 58'01% dels contractes a temps parcial (3.794), mentre que els homes n'acumularen el 41'99% (2.746).

Segons la Conselleria de Treball i Formació, la «clau» que posa de manifest que la jornada a temps parcial és realitzada en la seva «gran majoria» per les dones i en el sector serveis rau en «una major disposició de les dones a treballar menor nombre d'hores i així els permeti compatibilitzar el treball amb altres activitats», com les feines de la llar i la cura de fills i familiars, principalment.

Al mateix temps, se subratllà que el major nombre de contractes a temps parcial «es concentra en la temporada alta», període en què les relacions contractuals són «més flexibles, ja que responen a les necessitats temporals i/o conjunturals del moment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.