cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Madrid rebutja invertir 40.917 milions en la millora de les zones turístiques de les Balears

El Govern central tan sols aprova destinar 375 milions en tres anys per solucionar aquests problemes mediambientals

La Secretaria d'Estat de Comerç i Turisme, encapçalada actualment per Juan Costa, rebutjà dijous a Toledo finançar els sis projectes de millora mediambiental i turística a les Balears, per valor de 40.917 milions de pessetes, presentats a principis d'enguany per la Conselleria de Turisme a l'exsecretària d'Estat Elena Pisonero.

El Govern central tan sols invertirà 375 milions en els pròxims tres anys per tirar endavant unes de les iniciatives illenques: la rehabilitació integral del port de Sóller, actuació valorada en 7.071 milions.

Pisonero demanà al conseller de Turisme que presentassin projectes que es poguessin incloure dins del pla de qualitat PICTE.
«Mig any després, el nou Executiu Aznar només dóna llum verda a la remodelació de la primera línia del port de Sóller a través d'un pla d'excel·lència de 1.125 milions, l'aportació del qual es fa de manera tripartita i trianual entre l'Administració central, autonòmica i l'ajuntament on s'ubica aquesta àrea a millorar», puntualitzà Josep Antoni Pérez de Mendiola, director general de Coordinació Turística balear.

Mendiola exigí explicacions al director general de Turisme estatal, Juan José Güemes, el qual simplement «callà».
L'Executiu balear no es resigna a perdre aquest finançament estatal i l'exigirà mitjançant les comissions territorials del Règim Especial de les Balears, que el Govern Aznar les posarà en marxa a partir de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.