nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

El Consell justifica la moratòria per la «pressió urbanística» de la costa

La norma cautelar s'aprova avui envoltada de polèmica política

El Consell Insular d'Eivissa i Formentera ha presentat oficialment el contingut de la moratòria urbanística que s'aprovarà avui en una sessió extraordinària convocada per la màxima institució insular. La presidenta del Consell, Pilar Costa, advertí que el contingut de la norma és de caràcter temporal i tindrà una vigència màxima de tres anys o, «fins que s'aprovi el pla territorial parcial».

La norma ha rebut fortes crítiques del Partit Popular de les Pitiüses que ha dit que la moratòria és discriminatòria i crea «comparacions i greuges entre els municipis». D'altra banda, la formació ecologista d'Els Verds, anuncià ahir el seu suport a la norma impulsada pel Consell tot i que presentarà tot un seguit d'esmenes amb la intenció d'ampliar el marge de suspensions que afecten el sòl urbanitzable sobretot de la costa insular. «Tot el que sigui aturar el creixement és bo però no suficient per les necessitats d'Eivissa», explicà el conseller d'Els Verds, Joan Buades.

La norma que preveu aprovar el Consell diferencia tres espais diferents. D'una banda, pel que fa a sòl urbà, no se suspèn cap llicència sinó que els ajuntaments han d'assumir les competències per atorgar nous permisos. Així mateix, en les zones de sòl urbanitzable, a més de suspendre les llicències en zona POOT, es protegirà la franja litoral de 500 metres.

Segons el conseller d'Ordenació del Territori, Josep Marí Ribas, «aquesta zona necessita una suspensió per evitar els efectes de l'excés de pressió urbanística d'aquests moments». La tercera àrea afectada és la que té qualificació de sòl rústic, en aquest cas s'augmenta la parcel·la mínima de construcció a les Àrees Rurals d'Interès Paisatgístic de 10.000 a 30.000 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.