nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

PP i ASI, sense Rabasco, «obligats» a reconèixer la tasca de l'OCB

L'espanyolista s'absentà del ple en què s'aprovà una rectificació

Com és habitual, les mocions presentades fora de l'ordre del dia foren allò que allargà i donà major interès al ple ordinari mensual duit a terme per l'Ajuntament de Llucmajor. Així va passar, sobretot, amb una proposta del regidor d'Unió Mallorquina Tomàs Cantallops sobre una altra d'ASI, aprovada el passat 27 d'abril, en la qual rebutjava l'actitud de l'Obra Cultural Balear de culpar els emigrants de l'estancament de la llengua catalana.

La moció d'UM demanava que l'Ajuntament de Llucmajor reconegui que l'Obra Cultural Balear «és una associació fonamental en la defensa i l'ús de la nostra llengua a les Illes, tant en el passat com en el present, que sempre ha volgut mantenir relacions de respecte en una societat com la nostra, cada vegada més oberta al món». A més, la proposta demanava que es comunicàs l'aprovació d'aquesta moció al Govern de les Illes Balears, als consells insulars, a l'Ajuntament de Palma i a l'Obra Cultural Balear.

El tinent de batle, Juan J. Jaume, manifestà que el grup de govern de l'Ajuntament, en la polèmica moció del regidor d'ASI, Joaquín Rabasco, mai no va voler pronunciar-se en contra de l'OCB, sinó contra les manifestacions d'un dels seus membres. En semblants termes es va expressar Ecequiel Ramos, únic regidor d'ASI, ja que Joaquín Rabasco no acudí al ple.

El portaveu del PSOE, Gabriel Estarelles, digué que la moció d'ASI, que tant ha desprestigiat Llucmajor, «és el preu que està pagant el PP pel seu pacte amb ASI, i encara pagarà més». Altrament, Cantallops manifestà que «no m'hauria agradat veure l'obra dels fills il·lustres d'aquesta sala quan s'aprovà». Finalment, s'aprovà la proposta d'UM per unanimitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.