cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Turisme compra el molí de can Suau per posar-hi un punt d'informació

La cooperativa hi gestionarà una botiga de productes autòctons

L'antic molí de can Suau passarà a ser de propietat pública. La Conselleria de Turisme ha arribat a un acord amb el propietari de l'edifici per adquirir-lo i transformar-lo en un punt d'informació turística. Aquesta oficina s'integrarà en una xarxa de punts informatius que es vol crear a tots els pobles del Pla.

A més, el molí també acollirà una botiga de productes autòctons que serà gestionada directament per la cooperativa local Sa Llubinera, amb la qual ja hi ha un total acord.

Tot i que des de Turisme no s'ha facilitat cap xifra sobre el montant de l'operació, fonts municipals apunten que la venda es podria tancar per uns 18 milions de pessetes. Després de la compra s'haurà d'envestir una completa rehabilitació de l'immoble, en la qual s'hi haurà d'implicar econòmicament l'Ajuntament així com en la gestió posterior.

Les primeres estimacions apunten que seran necessaris 6 o 7 milions de pessetes per condicionar la casa per al nou ús. El regidor de Cultura, Antoni Contestí, ha indicat que l'Ajuntament no té doblers suficients per fer aquesta obra, per la qual cosa se cercaran subvencions externes.

En principi, també s'havia intentat comprar l'edifici de l'antiga farinera ubicat al costat i que és del mateix propietari. En aquesta casa s'hi volia muntar un museu etnològic que, per ara, es podria ubicar amb dimensions més reduïdes al molí.

Problemes d'herència familiar han fet retardar la compra. En el contracte, emperò, el propietari es compromet a vendre una part d'aquest immoble tan bon punt estiguin solucionats els tràmits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.