nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Els amics, pares i revistes són les fonts d'informació sexual per als adolescents

Els experts denuncien la informació poc rigorosa d'algunes publicacions juvenils

La primera font d'informació sobre la sexualitat entre els joves de les Balears és la dels amics en un 32 per cent dels casos, seguida de lluny pels pares, en un 24 per cent del total considerat a les dades de la Conselleria de Benestar Social.

Això no obstant, educadors socials consultats per Diari de Balears adverteixen d'un fort increment en les fonts procedents de publicacions periòdiques que no necessàriament comporten bases científiques als seus plantejaments. A les dades de Benestar Social, el molt considerable 13 per cent de joves que nodreixen la seva cultura sexual en els mitjans de comunicació no estableix si aquests són conformats per revistes científiques, de divulgació, diaris... o el llarg seguit de publicacions adreçades al públic adolescent i, més concretament, al públic femení.

Una educadora social consultada explica que aquest darrer tipus de revista gaudeix d'un predicament exhaustiu entre les joves adolescents, amb independència de la rigorositat amb la qual tracten els temes: titulars com Deu raons per sopar i jeure amb ell tot i que no t'agradi comparteixen espai a les planes amb uns altres com ara Alerta amb els raigs ultravioleta a l'estiu.

La mateixa font, que demana anonimat, explica que la taxa reconeguda d'influència dels mitjans de comunicació sobre els joves "de l'any 1997" pot haver estat superada, no només per l'increment de publicacions i programes televisius de caire lleuger, sinó també per l'efecte amplificador del boca a boca que "no ha de ser oblidat" és el primer recurs d'aprenentatge sexual entre els joves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.