algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
10°

L'Executiu aprova recuperar espais que rebran fons de l'ecoimpost el 2001

Enguany destinarà 60 milions de pessetes a la primera fase d'actuació

La Comissió Interdepartamental de Turisme aprovà ahir el Programa de recuperació d'espais turístics i naturals que a partir del 2001 rebran doblers de la recaptació de l'ecoimpost a través del Fons de Rehabilitació Mediambiental.

Enguany, l'Executiu destinarà 60 milions de pessetes a la primera fase de les actuacions per millorar les zones naturals humides i la retirada de sòl urbà d'ús públic. Aquesta partida l'aportaran les conselleries de Turisme, Medi Ambient, Hisenda, Innovació i Obres Públiques.

Les «tres primeres zones humides emblemàtiques» amb què s'iniciarà durant el 2000 la seva recuperació seran l'estany de sa Gola (Pollença, Mallorca), Son Bou (Alaior, Menorca) i ses Feixes (Talamanca, Eivissa). Aquestes intervencions es realitzaran conjuntament entre Turisme i Medi Ambient.

Així mateix, en el programa s'establí la posada en marxa d'una línia d'actuacions consistent a retirar sòl urbà d'ús especulatiu, al costat de les entitats locals (consells insulars i ajuntaments) «per a l'adquisició de solars estratègics i la dotació d'equipaments urbans d'utilització pública».

Per altra banda, la Comissió Interdepartamental de Turisme també donà llum verda a la creació d'un grup de treball, compost per Turisme, Cultura i Innovació, per tirar endavant l'octubre del 2001 el Festival Internacional de Cinema d'Animació i Fotografia Ani.Mar, el qual «servirà com a important eina promocional de les Balears a tot el món».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.