algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Enagás accepta el gasoducte i integrar-lo en la xarxa de proveïment de tot l'Estat

La companyia, satisfeta de tenir «una idea de partida», no hi veu entrebancs tècnics

95964

Un centre de control de distribució de gas a la Península.

Enagás-Gas Natural acceptà ahir, ja de manera oficial, la instal·lació d'un gasoducte entre el País Valencià i les Illes, projecte previst en l'esborrany del pla energètic de les Balears.

La consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon, i el director general d'Energia, Joan Perchés, es desplaçaren ahir a Madrid per explicar a la cúpula d'Enagás el pla energètic i l'opció del gasoducte, triada pel Govern de les Illes Balears com a mitjà de transport del gas natural a la nostra comunitat, en detriment dels vaixells i de la central de regasificació.

Segons manifestà ahir Perchés a Diari de Balears, «Enagás s'ha mostrat oberta i receptiva a l'alternativa del gasoducte i l'ha acceptada sense posar-hi cap entrebanc o dificultat tècnica insalvable. Ara bé, queda per determinar quina ha de ser la planificació detallada de totes les infraestructures i de tots els aspectes tècnics i, sobretot, el seu finançament, a més de l'acord amb el País Valencià com a comunitat de partida del gasoducte balear. No obstant tot això, Enagás volia tenir una idea de partida i ara ja la té».

El Govern té ara dues opcions: que el gasoducte balear s'integri en la xarxa bàsica de gas de l'Estat o que tengui una entitat pròpia a través de la creació d'una empresa mixta en la qual participaria, inevitablement, Enagás. Aquesta darrera és la menys probable de les opcions.

Segons el decret llei del Govern central que allibera el sector energètic, aprovat el passat mes de juny, Enagás assumeix la funció de gestor tècnic del sistem gasista de l'Estat. Aquesta funció li atorga responsabilitats directes en els programes estatals de planificació i manteniment del sistema i de les infraestructures del gas a tot l'Estat. Per aquest motiu, L'Executiu autonòmic considera adient la integració del gasoducte balear en la xarxa bàsica estatal que Enagás gestiona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.