muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els venedors del mercat del dilluns critiquen la nova ubicació de la plaça

Els venedors ambulants que cada dilluns es traslladen fins a Manacor per vendre les seves mercaderies en el mercat setmanal, han manifestat el seu total desacord respecte al canvi d'ubicació que ha proposat l'Ajuntament de Manacor i han coincidit a manifestar que «no ens mourem dels nostres llocs de venda ja que els ocupam des de fa una quinzena d'anys».

Aquesta postura de no abandonar els llocs tradicionals de venda per traslladar-se al centre per a vianants de la ciutat, ha estat unànime entre els firaires, actitud que ha comportat la demora de dues setmanes en la pujada del mercat cap al centre.

En aquest sentit, l'Ajuntament tenia previst el trasllat dels venedors per a dia 17 de juliol, malgrat tot, ahir al matí, el mercat del dilluns restava en el seu lloc habitual. Un agent de la Policia Local de Manacor va explicar envers la immobilitat del mercat que «el trasllat dels diferents llocs de venda, el realitzarem d'una manera gradual, ja que volem evitar embossos a les artèries principals del la ciutat» i afegí que «en dues setmanes el canvi d'ubicació del mercat estarà enllestit».

La versió del president d'una de les tres cooperatives que coordinen els venedors, Natalio Vargas, ha estat diametralment oposada a la de l'agent policíac. Vargas afirma que «l'Ajuntament hauria d'haver convocat una reunió amb els tres caps de cada una de les cooperatives per tal d'atendre les nostres peticions. El Consistori actua sempre segons el seu interès, sense atendre les necessitats d'aquest col·lectiu».

La nova disposició del mercat abraçarà, com és habitual, la plaça Ramon Llull i des d'aquest punt neuràlgic discorrerà fins al centre per a vianants, passant pel carrer Galmès Folklorista, així com la plaça des Cós. La intenció de la delegada del mercat, Conxa Gil (PSM), és acostar els visitants del mercat cap al centre de la ciutat, per tal de difondre els comerços d'aquesta zona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.