nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

L'Executiu autoritza els consells a aplicar moratòries abans dels plans territorials

El Consell lamenta el retard de les competències per fer «la millor norma cautelar»

El Consell de Govern, en sessió extraordinària, autoritzà ahir, i per separat, els tres consells insulars a formular moratòries urbanístiques prèvies als respectius plans territorials parcials.

L'Executiu ha pres aquest acord en considerar que «els plans territorials poden veure seriosament limitada, si no frustrada, la seva eficàcia, una vegada aprovats, si no s'adopten, de manera immediata, mesures que impedeixin que, mentrestant, es consolidin fets i situacions obstaculitzadores del seu objectius i irreversibles a la pràctica».

El Govern es refereix al fet que si un Consell anuncia de manera oficial un pla territorial, pot rebre una allau de sol·licituds de llicències de construcció abans de la seva aprovació definitiva per poder així escapar a les possibles limitacions urbanístiques, la qual cosa faria malbé els objectius de l'ordenació.

Segons l'Executiu autonòmic, «aquests fets i situacions ocorren, en el cas de Mallorca, sobretot a les zones turístiques costaneres, on el desenvolupament urbanístic ha estat molt elevat i ha incidit molt negativament en un ecosistema especialment fràgil com és el litoral».

El Govern afirma que «la Llei d'ordenació territorial permet autoritzar els consells insulars a elaborar i aprovar normes territorials cautelars. Aquesta possibilitat suposa un avanç en el procés de transferència de les competències en aquesta matèria. Sembla coherent, idò, l'autorització per a la redacció i aprovació de les normes territorials cautelars, en lloc de ser el Govern el que ho faci».

De la seva banda, el Consell de Mallorca ha rebut amb «satisfacció» l'autorització. La institució insular considera «molt positiu» que, per primera vegada, el Govern autonòmic consulti cada un dels consells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.