cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

PP i UM critiquen la manca de recursos propis de l'Ajuntament

L'equip de govern aprovà ahir concertar un préstec de 149 milions

Tant PP com UM, partits de l'oposició municipal, criticaren ahir durament la manca de recursos propis de l'Ajuntament de Sóller i, sobretot, que la majoria d'aquests procedeixin de les contribucions especials que s'imposen als ciutadans. Això succeí en el ple extraordinari que va aprovar la concertació d'un préstec de 149 milions per tal de poder fer front a les inversions que es preveuen dins els pressuposts d'enguany.

Els portaveus dels dos partits a l'oposició, Miquel Nadal (UM) i Amador Castanyer (PP-IPIS), coincidiren a assenyalar que la política que duen a terme els membres del Pacte de Govern de concertar préstec rere préstec no és gens adequada, atès que sols provoca que l'endeutament municipal, que ja és prou elevat, continuï augmentant.

Per altra banda, Castanyer va recordar que una al·legació que es va presentar als pressuposts no es va debatre en el ple en què s'aprovaren de forma definitiva els comptes municipals i podia suposar la seva impugnació. Val a dir que dita al·legació havia estat presentada per l'exsecretari de la corporació Manuel Pérez Ramos i el batle Joan Arbona va esmentar que no es va debatre pel fet que ja havia estat rebutjada prèviament.

Finalment, Castanyer criticà que dins les inversions que es preveuen fer amb el préstec n'hi hagi que no són les que precisament els pressuposts contemplen com a prioritàries. Com hem dit abans, el préstec és de 149.561.045 pessetes i es concertarà amb el Banco Santander Central Hispano, ja que és el que presenta l'oferta més avantatjosa amb interès variable a un 0'059% i una amortització a 17 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.