nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els immigrants de fora de la UE ja són 1.200 i suposen el 5% de la població

La manca d'habitatges disponibles per al lloguer és el principal problema social

65830
La immigració, atreta per la feina, està provocant que la ciutat torni a créixer en població.

Com a molts altres pobles i ciutats, la població immigrant s'ha disparat a Inca de forma exponencial en només un parell d'anys. Segons les dades facilitades per l'àrea municipal de Serveis Socials, en aquests moments hi ha censats més de 1.200 estrangers extracomunitaris al municipi. D'aquest total, més de la meitat dels censats al padró procedeixen de països africans d'entre els quals els més nombrosos són els marroquins.

L'emigració americana és molt menor i supera les 230 persones, mentre que els asiàtics són només una quarantena. La xifra total d'extracomunitaris, que suposa ja el 5% del total de la població inquera, s'espera que continuï creixent en els propers anys. I és que de fet ara ja s'assisteix al fenomen del reagrupament familiar, després dels darrers anys. Possiblement aquestes dades resultin curtes ja que des de l'Ajuntament es creu que en realitat són més els immigrants que viuen a la ciutat.

De tota manera, de cada vegada més tendeixen a intentar empadronar-se i regular la seva situació, sobretot per tenir accés a una educació per als infants o per disposar d'assistència sanitària. La massiva immigració que està rebent el municipi ha tingut com a primera conseqüència que, després de molts d'anys de perdre població de forma constant ara aquesta s'hagi començat a recuperar i creixi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.