muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

Les noves matrícules podrien perdre els distintius provincials pel setembre

Madrid planteja combinacions aleatòries de lletres i números segons un sorteig informàtic

Les matrícules dels vehicles de les Balears podrien perdre el seu distintiu autonòmic (en realitat, provincial) per l'exhauriment de l'actual sistema d'ordenació, que arribarà al seu límit, segons les previsions, el proper setembre, quan Madrid arribi al número 9999 de la successió alfabètica ZZ. Davant aquesta circumstància, el Consell de Ministres ha de decidir un nou sistema d'identificació. Les actuals plaques de matrícula disposen d'espai suficient per incorporar una nova lletra, per la qual es podria continuar la successió alfabètica, en aquest cas de tres lletres, amb una garantia de llarga durada.

No obstant això, sembla que s'està imposant l'opció de quatre xifres i tres lletres, com l'esmentada, però sense seguir cap ordre numèric o alfabètic, de manera totalment aleatòria, igual que la seva assignació. El cap de la Prefectura de Trànsit de les Balears, Javier Coromina, ha explicat a Diari de Balears que «encara no hi ha cap confirmació oficial sobre el nou sistema, però és cert que de cada vegada sona més el sistema aleatori, que es realitzaria a través d'un sorteig informàtic en un ordinador central.

És a dir, que cada província aniria demanant periòdicament una quota de matrícules i les rebria amb combinacions lliures de lletres i xifres que no seguirien cap ordre, ni autonòmic ni estatal. És per això que si el Govern central es decanta per aquest sistema, les matrícules perdrien el seu distintiu provincial». Precisament, una de les qüestions que està estudiant l'Executiu és si incorpora a les matrícules, com a únic element identificador, una banda blava a la part esquerra de les plaques amb el logotip dels estels de la Unió Europea i una «E» d'Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.