cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Insalud no satisfà amb Aviba els terminis de pagament pel trasllat dels pacients

La Direcció encara deu la meitat dels doblers que es comprometé a pagar des de març

L'Insalud-Balears no ha complit els terminis per pagar el deute contret amb l'agrupament d'agències de viatges Aviba. Aquest deute "xifrat en uns 160 milions el mes de març, tot i que de cara al públic just s'admeté una quantitat «lleugerament inferior als 100 milions de pessetes»" prové dels desplaçaments gratuïts per consultes mèdiques o intervencions programades entre les Illes i amb la Península, i ha estat motiu recurrent de tensió entre l'Administració pública i les empreses.

Es calcula que el cost anual d'aquests desplaçaments "que res no tenen a veure amb el transport urgent de malalts" suposa uns 300 milions de pessetes. A començaments de l'any, Aviba havia arribat a advertir la Direcció Territorial que podria negar-se a cobrir aquesta casta de serveis si Insalud no agilitava els pagaments endarrerits. El mateix mes de març, Aviba rebia la promesa d'una rapidesa més gran en els pagaments, a canvi de signar un nou conveni de transport, molt més còmode per als pacients i els familiars desplaçats.

Aquest conveni "vigent en l'actualitat" permet als afectats presentar a unes quinze agències de viatge volants expedits pels metges d'Insalud, de manera que no han d'avançar l'import del transport, sinó que és la mateixa agència qui gestiona el cobrament amb la Direcció Territorial. El gerent d'Aviba, Víctor Fernández, acceptà explicar "amb desgana" a Diari de Balears que el deute acumulat el mes de març passat just ha estat satisfet en un 50 per cent, i bé que en efecte s'han agilitat les tramitacions, la satisfacció de les quantitats establertes no ha seguit la planificació programada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.