cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Els pagesos sol·liciten una planta mescladora d'aliments per a vaques

El conseller d'Agricultura Mateu Morro veu viable la instal·lació de la Unifeet

Davant la greu manca d'aliments per al bestiar illenc, a conseqüència de la sequera d'enguany, els pagesos de Campos han reclamat la construcció d'una planta mescladora d'aliments, Unifeet, per a vaques lleteres i per a braus. Aquesta petició fou lliurada per agricultors i ramaders de la Cooperativa Agrícola de Campos al conseller d'Agricultura, Mateu Morro, en el decurs d'una visita que va realitzar ahir matí a aquesta localitat tan afectada per la crisi ramadera, amb la venda massiva de ramaderies cap a la península.

Els ramaders sol·licitaren a Morro que la planta Unifeet s'ubiqui a Campos per la gran tradició que aquest poble té en el sector primari. No obstant això, la instal·lació d'una planta mescladora a Campos podria abastir d'aliments moltes vaqueries d'alguns municipis d'arreu de Mallorca.

Per la seva banda, el conseller Morro va veure amb bons ulls la petició dels pagesos campaners i de fet es va comprometre perquè passat l'estiu, la Conselleria d'Agricultura i alguns pagesos viatgin a la península per tal de visitar algunes plantes mescladores d'aliment amb la finalitat de veure el grau de rendiment que tenen, així com la viabilitat del projecte per a Mallorca. Morro es va comprometre a posar en funcionament aquest projecte perquè és una de les maneres més rendibles per fabricar aliment per al bestiar. A més, el menjar obtingut per la Unifeet és un dels més nutritius per les vaques frisones.

La posada en funcionament d'una planta mescladora d'aliments tendria un pressupost d'uns quaranta milions de pessetes, «però podria abastir un centenar de vaqueries productores de llet. A més, el menjar pel bestiar és el més adient ja que permet mesclar el tant per cent de la matèria primera que el ramader consideri millor per a les seves vaques», va explicar un dels ramaders.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.