algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

«Salvar el llegat d'Alcover és més prioritari que no pas la impremta»

Dos familiars de l'escriptor manacorí integren la Fundació

Els descendents de l'il·lustre escriptor manacorí mossèn Antoni Maria Alcover consideren molt més prioritari la recuperació, així com l'exposició pública del llegat escrit de mossèn Alcover, que «no pas aconseguir, per la força», la famosa impremta de l'autor de les Rondalles Mallorquines. A hores d'ara, la màquina de la impremta Alcover està en mans de l'Ajuntament d'Inca, des de finals de l'any 1998.

«Cada dia que passa el patrimoni de mossèn Alcover és més mal de recopilar ja que els descendents, principals posseïdors del llegat escrit de l'escriptor, es van morint i deixen en herència aquests documents, alguns d'ells inèdits. Sens dubte, és una tasca de primera necessitat la recopilació d'aquest important bagatge cultural i que es troba molt dispers», va explicar Miquel Riera Alcover, un dels familiars de l'escriptor que integra la Fundació Pública Antoni Maria Alcover i que fou constituïda la nit del passat dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament de Manacor. Miquel Riera Alcover, juntament amb Aina Maria Gayà Bosch són els dos descendents d'Alcover que formaran part de la Fundació.

A l'acte de constitució de la fundació Alcover hi assistiren bona part dels membres del nou organisme. El batle, Miquel Riera, en qualitat de president; la delegada de Cultura, Margalida Fons, com a vicepresidenta; el director de l'Escola de Mallorquí, Gabriel Barceló; Jaume Guiscafré, en representació del Govern balear; Felip Munar, del CIM; el vicari general, Andreu Genovard, el president de l'Associació de Veïns de la localitat, Miquel Bauzà; Aina Moll, representant de la família de Francesc de Borja Moll i dues persones de reconeguda vàlua intel·lectual dins Manacor: Gabriel Galmés i Antoni Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.