algo de nubes
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Devers 1.500 persones presenciaren la cerimònia de graduació a la Universitat

El conseller Damià Pons aprofità l'acte per revisar el primer any de legislatura

Devers 1.500 persones assistiren ahir a la cerimònia de graduació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), en què uns 250 llicenciats i diplomats en aquest curs reberen els seus diplomes, símbols d'un aprenentatge que «ha contribuït a fer-nos a tots més rics i més cultes», segons la síntesi que féu de l'acte el conseller d'Educació, Damià Pons i Pons.

Tant el conseller com el rector de la UIB, Llorenç Huguet, coincidiren a recordar que aquesta titulació universitària ha passat a ser insuficient per als coneixements que el mercat laboral i la societat en general demanen als nous membres treballadors. Així, Huguet recordà que «la Universitat ha de ser el refugi on periòdicament s'haurà d'acudir per renovar o revalidar els coneixements». Pons fou encara més explícit, qualificant l'assegurança del títol universitari com un «anacronisme històric».

El conseller emprà la cerimònia per passar revista a les promeses que efectuà el president del Govern balear, Francesc Antich, quan s'inaugurà el curs 1999-2000. Així, recordà que les inversions directes a la UIB han pujat enguany 300 milions respecte de l'exercici passat, alhora que han estat aprovades quatre noves titulacions universitàries "la primera de les quals serà oferida ja el curs vinent" i s'han iniciat els projectes llargament deturats per a l'ampliació d'infraestructures al campus.

Tanmateix, Pons recordà en el seu discurs que «queden moltes coses a fer», però assenyalà que moltes d'elles "com ara l'equiparació salarial del professorat universitari al d'altres àrees de l'ensenyament" estan en procés de resolució.

La veu crítica en els discursos la posà Isabel Puig "llicenciada en Dret i fins aquest curs la representant dels estudiants", que recordà a la nova promoció com després del seu traspàs «els plans d'estudis continuaran sent tan irracionals com quan nosaltres els vàrem conèixer, els aparcaments continuaran faltant, els llibres de les biblioteques continuaran sent obsolets i els professors... Què puc dir dels professors?». Una ovació notable seguí aquestes paraules; fou l'única que aturà un discurs en la jornada solemne d'ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.