nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Gesa preveu invertir 10.500 milions per millorar la distribució a les Pitiüses

El director general de l'empresa garanteix el subministrament energètic a les Illes

El director general de Gesa a les Balears, Jaume Reguart, anuncià ahir a Eivissa que l'empresa invertirà un total de 10.500 milions de pessetes en els pròxims cinc anys a les Pitiüses.

Reguart, que es reuní amb la presidenta del Consell Insular, Pilar Costa, i amb la consellera insular de Medi Ambient, Fanny Tur, explicà que es destinaran 6.000 milions de pessetes a l'ampliació de la central que dóna energia a les Pitiüses. D'aquesta manera, els 4.500 milions que resten es dedicaran a realitzar inversions de millora i ampliació de la xarxa elèctrica d'Eivissa i Formentera.

El director general de Gesa destacà que aquesta inversió «és necessària per tal de cobrir els augments en la demanda elèctrica registrats a les Pitiüses. A més, Reguart assegurà que les dues illes no patiran talls en el subministrament elèctric com sí que ha passat a Mallorca i a Menorca.

De la seva banda, la presidenta insular traslladà a la direcció de la companyia Gesa la sensibilització existent a Eivissa i a Formentera sobre la necessitat de soterrar les esteses aèries d'alta tensió i demanà a la companyia la seva col·laboració per poder portar endavant actuacions en aquest sentit. Jaume Reguart avançà que hi ha prevista una reunió amb la Conselleria balear de Medi Ambient per intentar arribar a un acord en aquest tema. Al mateix temps, el director de l'empresa aclarí que no és un problema de la companyia, ja que les esteses serveixen per donar una demanda d'energia que cada dia creix més.

El director general de Gesa a les Balears aprofità la seva estada a l'illa per anunciar la posada en marxa d'una nova turbina a la central eivissenca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.